onsdag 23 mars 2011

Dansens värld


wohooo, dans ger så mycket, en enorm glädje och energi där människor möts och har kul tillsammans fast man tidigare aldrig träffats kanske. Alla vill ha kul, och gör det tillsammans. Genom dansen släpps alla hämningar, man släpper loss och är närvarande i de latinska rytmer som man befinner sig i. Allt är kul. Alla borde dansa, minst en gång i veckan! De latinska folket vet hur man är latino - inte stel och blyg svensk. Precis vad vi alla behöver!
Att dansa är så mycket mer än att stå och studsa i en trång lokal till house-musik ute på en klubb (fast jag kan älska det ibland..). Men att dansa till salsa musiken, i mjuka rörelser och ganska intimt( även fast det inte betyder snusk eller att man måste vilja mer! halleluja!) med en partner är något helt annat. Man får vara den kvinna man är, och mannen får vara den han vill vara.. - den som bestämmer och har kontrollen över kvinnans danssteg..

Vi människor lever i en alltför instängd värld där många av oss lever genom tv:n, datorn eller tidningar kanske... Genom tv:n ser man andra ha kul, skratta, prata, resa och kanske träna medan det är ute, bland folk som vi finner den sanna glädjen, med varandra. Vi kan skratta åt andra på tv:n, men det är 100 gånger hälsosammare, roligare och bättre att skratta med varandra istället.


Att dansa gör även att man tvingas in i varandet, man kan inte lära sig dansa och tänka på morgondagens arbetsuppgifter, gårdagens möte, andra måsten och tankar som inte hör till Nu.
Att vara i varandet kan vara det bästa som finns, eftersom det är där vi finner Livet.

Vad kan vara bättre än att dansa och ha kul ibland?
/ L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar