fredag 25 mars 2011

Bland mandlar & basilika


Världsbilden, av mig.

Det finns så mycket mer i denna värld än vad vi ser och känner. Om vi alla kunde inse vad mycket mer som existerar skulle vi också inse att världen är oändlig, som universum. 
Våra människoliv är precis likadana; det vi kan se och ta på är kroppen(planeterna) men det finns något mer inom oss, tanken och medvetenheten (universum)- det som finns inuti oss som bara vi själva kan styra och tänka, det som ingen annan ser men vet att finns. Det kan bli hur stor som helst, och Du kan bli hur stor som helst. Din kropp behöver inte identifieras med formen/namnet/yrket/status, utan du kan bli sanningen d.v.s. din närvaro.

Vissa människor identifierar sig endast med formen, typ märkesläder, status, titlar på yrken, namn m.m. medan andra finner sig i en annan del, Livet självt. 

Vad händer när man möts i det utanför formens värld, när man känner att det är något annat än de fysiska som känns bekant, tryggt och intressant? När man känner en obeskrivlig behaglig känsla med en person, som man inte tidigare sett i den fysiska nutida världen. Man känner direkt längtan och lugn. En sådan känsla kan betyda att man lever i sitt "universum".
Man går på känslan.

Livet är fantastiskt när man inser hur stort det är och hur oändliga möjligheterna är - i Nuet. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar