söndag 3 april 2011

Hitta dig själv

Hur många bra dieter, motionsvarianter, drycker, teer, m.m. det finns så kommer du aldrig må bättre än när du väl hittar dig själv. Människor förespråkar om många olika dieter, och det är alltid någon som är hetast och bäst just nu. Jag förespråkar inte en sak för alla utan säger att det ligger på individnivå vad som passar just dig. Vissa mår bra av mycket fett, andra måste ha mycket protein medan endel mår bra av en blandad kost med både kolhydrater och proteiner.

Det finns dock saker som alla borde göra för en mer optimal hälsa ;
en kost utan socker, vitt mjöl, mjölkprodukter(riktigt ekologiskt smör innehåller dock mycket bra näringsämnen) och sedan självklart inga halv-/helfabrikat (som oftast innehåller allt detta), margariner, smakförstärkare och andra tillsattsämnen, samt minska på kaffe, alkoholkonsumtion och svart te.
Att ta bort dessa ämnen ur kosten, är en bra början och grund som ger en stor förändring för din hälsa.

Det handlar om att äta rent!

Många inser inte innebörden i och anledningen till att ta bort detta från kosten, eftersom många idag heller inte förstår hur stor betydelse det du äter och dina vardagliga vanor har att göra med hur du mår.
Det behöver inte vara akuta reaktioner du får, de kan vara små diskretare smygande reaktioner som finns och som med tiden kan leda till sjukdomar.
Uppblåsthet, trötthet, förstoppning, migrän, huvudvärk, trötthet och irriterat humör är bara några av sakerna(som är väldigt vanliga) som kan orsakas av en intolerans eller obalanserad insulinnivå.

"What you eat has more power over disease and aging then any medicine 
your doctor can prescribe. - Sherry A. Rogers, M.D. "
- Tagit från Peter W.
Jag vet inte hur många artiklar, bevis, diskussioner och böcker det behövs för att folk börjar lyssna och inse vad som är grunden till många av dagens sjukdomar.. Istället för att köpa rosaband och hjärt och lung fonden märken att sätta på jackan så lägg pengarna i din matkassa istället. Många forskningspengar anser jag gå till fel forskning, vi behöver inte fler mediciner och statistik - vi behöver friskvård!


För att se dina dolda intoleranser finns en olika tester att göra hos din näringsterapeut (mejla mig för namn och telefon nr nära dig) samt många enklare varianter av tester för att se din kroppstyp - vilka makronutrienter som din kropp mår bäst av.


Ha en fantastisk dag,
/ L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar