söndag 27 februari 2011

Varför ta en omväg?

Spontan kväll, efter en middag på Indura (indisk restaurang)var vi sugna på att dansa salsa. Vi frågade runt och kom till ett spanskt tapas ställe med salsa i källaren. Spanjorer, salsamusik och röd belysning. Fem sekunder på dansgolvet och vi båda hade en kavaljer, vi dansade så svetten rann till låtar mixade till salsa-beat. Det kändes som att vi var utomlands, långt borta från kyla, vardag och stela svenskar.
En vattenpaus, sedan upp igen. Så kom ett oväntat lyft; vips så halvlåg jag på golvet för att andra sekunden svingas upp i taket. Jodå!
Efter ca en och en halv timme var vi svettiga, glada och nöjda över att ha fått dansa.

På vägen hem var klockslaget (00.00) tydligt. Ett grälande par som säkerligen hade hängt hos några vänner och druckit nått glas för mycket, tre stycken 17åringar som alla klagade på hur illa de mådde, partyklädda vinglande tjejer "aspepp" på att inta dansgolvet och sedan fyra välklädda på väg hem från par middagen.
Jag möttes av många o-charmiga blickar, vinglande steg och höga röster. Kvällen hade bara börjat för de flesta.

Det kändes så himla skönt att ha haft en kort, smärtfri och intensiv kväll med många skratt och mycket dans och ändå ligga i sängen i hyfsad tid.
Så ska det gå till.
/ L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar