söndag 27 februari 2011

Söndags middag; grönsakspaj med fetaost


ca 3 pers.

PAJDEG:

75 g smör
2 dl bovetemjöl

1 äggula

2 msk vatten


FYLLNING:
2 st små palsternackor
2 halva paprikor i olika färger
1 bit zuccini

Fårost ca 50 gram
2 ägg

1,25 dl matlagningrädde

salt, peppar
, oregano

Arbeta samman pajdegen, tryck ut den i en pajform. ställ i kylen.
Fyllningen.
Skär paprikan, zuccinin och palsternackan i bitar.


Vispa samman ägg och mjölk, krydda med oregano, salt och peppar.


Förgrädda skalet i 200 grader i 10 minuter.

Varva grönsaker och fetaosten i pajskalet, häll över äggstanningen, strö över den sparade osten.
 Grädda i 200 grader i ca 35 minuter.

Låt stå i ca 15 minuter innan du hugger in, servera gärna med lite skivad avokado.
Mums.


/ L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar