torsdag 24 februari 2011

Samhällets mönster, att inte lyssna på kroppen ?


Om man ska följa samhällets mönster, om man ska vara effektiv, arbeta intensivt för att hinna med så mycket som möjligt, följa med strömmen på gatan, äta som "folk" gör och ha ett späckat schema ständigt så  är det ingen som märker en. Allt är som ett mönster, som alla är vana vid och tiden och människorna springer bara förbi. Alla har drömmar, visioner, tankar, åsikter, diskussioner och alla vill ha samma sak; framgång.

Många mår bra, kanske känner man att man mår för bra. Man får en sådan passion för livet och dess möjligheter att man fullständigt jublar i all framgång och alla projekt man ska åstakomma i livet.

Men kroppen då ?
Är kroppen med i dessa regler och mönster? Stannar vi upp, fokuserar på EN SAK och sluta fly från nuet bort till alla drömmar hur känns det då? Trivs du och utnyttjar dagen eller klarar du av den för att du är full av tankar och drömmar om framtiden?

Om man lyssnar till sin kropps regler, skulle det kanske se annorlunda ut. 
Man skulle inte stressa på jobbet för att hinna med så mycket som möjligt, man skulle istället för att vara effektiv i att hinna med massa fokusera på en sak och göra det till fullo. Man skulle le till folk på gatan för att sprida men även ta emot energi från människor.
Man skulle förmodligen inte ha ett fullspäckat schema utan ha mer egentid, man skulle säkerligen inte gå i människors spring-takt på stan(de flesta går som jagade djur med påslag på sympatiska nervsystemet största delen av dygnet) och man skulle definitivt inte äta det som de flesta gör: man skulle aldrig någonsin sätta i sig halvfabrikat, micrad mat, socker, E-nummer, nikotin, alkohol, vitt vetemjöl och heller inte mjölk eftersom det allihopa kräver väldigt mycket av kroppen för avgiftning samt att de knappt innehåller någon näring alls(dubbelt så mycket jobb för ingen näring=oekonomiskt). 

De människor som får kämpa sig igenom diskussioner, samhällsmönster och suckar är kanske de som tar sig igenom dagen utan att vara påverkad och hög på koffein/socker etc. men som i deras värld, lever ett underbart liv med kärlek, lugn, och livsglädje för det fina liv vi lever i. 

Njut av dagen, i din kropp.

/ L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar